Sült körtés sertésszűz
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésszűz
- 1 vöröshagyma
- 2 répa
- bors
- 2 db körte
- vörösbor
- borókabogyó
- 1 ek. balzsamecet
- 1 ek. cukor
- 1 ek. vaj
- 1 dl tejszín
- burgonya
Elkészítés:
A sertésszűzből 20 dekás steak szeleteket vágunk, egy tálba tesszük őket és rászórunk zúzott borókabogyót. Rátesszük a szeletelt répát és a vastag szeletekre vágott hagymát, aztán meglocsoljuk 1-2 dl vörösborral. Betesszük a tálat a hűtőbe.
Négybevágjuk és kimagozzuk a körtéket, forró serpenyőben elkezdjük őket sütni. Közben megszórjuk borssal, majd amikor megpirultak, egy kis cukrot is teszünk rájuk, meglocsoljuk balzsamecettel. Felöntjük vörösborral majd a hús levét is hozzáadjuk leszűrve. Beforraljuk. Hozzáadjuk a vajat, tejszínt és félretesszük.
Végül a húst serpenyőben kisütjük.
Tálalás: tálaljuk a sertésszüzet a körtével és burgonyával.