Sült körtés sertésszűz

4.jpg

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésszűz
  • 1 vöröshagyma
  • 2 répa
  • bors
  • 2 db körte
  • vörösbor
  • borókabogyó
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. vaj
  • 1 dl tejszín
  • burgonya

Elkészítés:

A sertésszűzből 20 dekás steak szeleteket vágunk, egy tálba tesszük őket és rászórunk zúzott borókabogyót. Rátesszük a szeletelt répát és a vastag szeletekre vágott hagymát, aztán meglocsoljuk 1-2 dl vörösborral. Betesszük a tálat a hűtőbe.

Négybevágjuk és kimagozzuk a körtéket, forró serpenyőben elkezdjük őket sütni. Közben megszórjuk borssal, majd amikor megpirultak, egy kis cukrot is teszünk rájuk, meglocsoljuk balzsamecettel. Felöntjük vörösborral majd a hús levét is hozzáadjuk leszűrve. Beforraljuk. Hozzáadjuk a vajat, tejszínt és félretesszük.

Végül a húst serpenyőben kisütjük.

Tálalás: tálaljuk a sertésszüzet a körtével és burgonyával.