Görög rakott tészta
5-6 adag
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 1 kg darált hús (bármilyen husi jó)
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 3 ek. finomliszt
- 3 ek. napraforgó olaj
- 3-4 csipet zsemlemorzsa
- majoranna ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só és bors, ízlés szerint
- 4 db tojás
- 3-4 dl tej
- sajt, tetszés szerint
Elkészítés:
- A tésztát kifőzzük sós vízben.
- Az olajon megpirítjuk a darált húst, hagymát és a pirospaprikát. Addig pároljuk, ameddig puha nem lesz.
- Rántást készítünk, amit felöntünk tejjel, majd beletesszük a tojásokat. Jól megkeverjük.
- Egy jénai aljára szórjuk a zsemlemorzsát, aztán a spagetti tészta felét belerakjuk. Erre kerül a hús, majd a többi tészta.
- Erre egyenletesen ráöntjük a rántást és egy fakanál egyenes végével lyukakat fúrunk az ételbe, hogy a rántás közé tudjon folyni.
- Sajtot reszelünk a tetejére, majd mehet a sütőbe, ahol addig sül, míg szép aranybarna nem lesz.