Görög rakott tészta

5-6 adag

8ff1ed025f241cb9710c0bb5686ffe7e.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 1 kg darált hús (bármilyen husi jó)
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 3 ek. finomliszt
  • 3 ek. napraforgó olaj
  • 3-4 csipet zsemlemorzsa
  • majoranna ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só és bors, ízlés szerint
  • 4 db tojás
  • 3-4 dl tej
  • sajt, tetszés szerint

Elkészítés:

  1. A tésztát kifőzzük sós vízben.
  2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hagymát és a pirospaprikát. Addig pároljuk, ameddig puha nem lesz.
  3. Rántást készítünk, amit felöntünk tejjel, majd beletesszük a tojásokat. Jól megkeverjük.
  4. Egy jénai aljára szórjuk a zsemlemorzsát, aztán a spagetti tészta felét belerakjuk. Erre kerül a hús, majd a többi tészta.
  5. Erre egyenletesen ráöntjük a rántást és egy fakanál egyenes végével lyukakat fúrunk az ételbe, hogy a rántás közé tudjon folyni.
  6. Sajtot reszelünk a tetejére, majd mehet a sütőbe, ahol addig sül, míg szép aranybarna nem lesz.

 

sütési hőfok: 190°C

mód: alul-felül sütés

Címkék: görög, tészta, rakott